Home » Новости » INTREBARI FRECVENTE

INTREBARI FRECVENTE

- Explicaţi, vă rog, ce se înţelege prin noţiunea muncă nenormată

Mai întîi să facem o precizare. Întrucît în actualul Cod al Muncii nu există o definiţie a noţiunii de muncă nenormată folosirea acestui termen se consideră nejustificată.

Totuşi, în art. 54 din vechiul Cod al Muncii, intrat în vigoare în 1973, şi abrogat pe data de 1 octombrie 2003, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod, erau reglementate situaţiile în care salariaţilor li se putea aplica ziua de muncă nenormată.

Sub aspect teoretic, ziua de muncă nenormată este un regim de muncă special în care unii salariaţi, periodic, pot fi antrenaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în afara programului normal de lucru. Salariatul căruia i-a fost stabilită ziua de muncă nemormată beneficiază de anumite înlesniri şi garanţii (acordarea zilelor suplimentare la concediul de odihnă anual, acordarea unui spor pentru munca nenormată etc).

Оставить комментарий

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *


+ 4 = 12

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>